Chokladmousse på hallonspegel

Serverar: 4 portioner

Avsluta middagen med en läcker dessert. Det känns extra lyxigt när du vet att den står färdig i kylen, bara att lägga upp och garner

Ingredienser

  • 150 g mörk blockchoklad
  • 1/2 dl starkt kaffe
  • 4 ägg
  • 1 msk finrivet apelsinskal
  • 1 msk apelsinlikör
  • Hallonsås
  • 1 paket djupfrysta hallon, ca 225 g
  • 1 msk florsocker
  • Garnering
  • 12 chokladplattor Nobless
  • Apelsinskal
  • Citronmeliss
  • Hallon
  • Instruktioner

    1. Bryt sönder chokladen och lägg bitarna i en skål. Ställ skålen i en kastrull med kokande vatten. Låt chokladen smälta Ta upp skålen.
    2. Tillsätt kaffe och äggulor en i taget under fortsatt omrörning. Rör ner apelsinskal och likör. Låt allt kallna.
    3. Vispa äggvitorna till hårt skum och rör ner det försiktigt i chokladsmeten. Ställ skålen kallt minst några timmar.
    4. Lägg de tinade bären i en mixer eller matberedare och kör till puré. Söta med florsocker och späd eventuellt såsen med lite vatten.
    5. Lägg en spegel av hallonsåsen på 4 tallrikar. Ta upp chokladmoussen med vattensköljd sked och lägg upp och garnera som på bilden.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben