Chokladmoussetårta med päron och hasselnötter

Serverar: 10-12 portioner

God Chokladmoussetårta.

Ingredienser

  • Ingredienser botten
  • 1 ½ dl malda Dr. Oetker Hasselnötter
  • 50 g hackad choklad
  • 2 ägg
  • 1 dl strösocker
  • Ingredienser mousse
  • 5 msk kakao
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl mellangrädde 27%
  • 5 dl mellangrädde 27%
  • 1 påse Dr. Oetker Snabbgelatinmix
  • 1 liten burk inlagda päron
  • ev. 2 msk päronkonjak
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop alla ingredienser och häll i en smord och bröad form med bakplåtspapper i botten. Grädda i 10-15 minuter på 175 grader. Låt svalna.
    2. Lägg hasselnötsbottnen i en kakform med löstagbar botten. Halvera päronen och fördela över kakan. Rör ihop kakao, socker och 1 dl grädde. Smaksätt ev med lite konjak. Häll 5 dl grädde i en bunke och vispa ner snabbgelatinmix med en elvisp. Vispa lätt och luftig. Blanda först ner lite av grädden i chokladen och vänd sedan ner resten. Lägg moussen över päronen och ställ att stelna i kyl 2-3 timmar eller över natt. Tips! Dekorera med Dr. Oetker Golden Perlini

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben