Chokladmuffins - diabetiker

För att hålla nere fetthalten tar vi mager kesella i smeten.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1 dl hermesetas lättströ
  • 3 msk hett (kokande) vatten
  • 1 2/3 dl grahamsmjöl
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/4 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/4 dl flytande fett
  • 1/2 dl kesella (50 g)
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg med lättströ och hett (kokande) vatten. Mät upp grahamsmjöl, vetemjöl, kakao och bakpulver. Häll de torra ingredienserna i äggsmeten samtidigt som du tillsätter fett och kesella. Rör om så att ingredienserna blandas.
    2. Fördela smeten i 12 muffinsformar och grädda i 200° varm ugn i knappt 15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Diabetes
    Diabetes är ett växande problem i hela värden och därmed även i Sverig...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben