Chokladmuffins - diabetiker
För att hålla nere fetthalten tar vi mager kesella i smeten.
Ingredienser
3 ägg
1 dl hermesetas lättströ
3 msk hett (kokande) vatten
1 2/3 dl grahamsmjöl
1/2 dl vetemjöl
1 1/4 msk kakao
1 tsk bakpulver
1/4 dl flytande fett
1/2 dl kesella (50 g)
Instruktioner
- Vispa ägg med lättströ och hett (kokande) vatten. Mät upp grahamsmjöl, vetemjöl, kakao och bakpulver. Häll de torra ingredienserna i äggsmeten samtidigt som du tillsätter fett och kesella. Rör om så att ingredienserna blandas.
- Fördela smeten i 12 muffinsformar och grädda i 200° varm ugn i knappt 15 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Diabetes
Diabetes är ett växande problem i hela värden och därmed även i Sverig...