Chokladmuffins med cashewnötter

Serverar: 12 portioner

Receptet ger 12 stora muffins

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 200 g mörk choklad 70 %, grovhackad
  • 3 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 ägg
  • 1 krm salt
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 dl cashewnötter rostade, utan salt, grovhackade
  • 2 tsk bakpulver
  • Instruktioner

    Smält smöret i en kastrull. Rör ner 100 g av chokladen i smöret tills den smälter och massan har blivit slät. Låt blandningen svalna något. Rör ner strösocker, vaniljsocker och äggen, ett i sänder. Blanda salt, vetemjöl, cashewnötter, 100 g hackad choklad och bakpulver i en skål. Rör ner blandningen i chokladsmeten. Ställ muffinsformar på en plåt och fördela chokladsmeten i dem. Grädda i mitten av ugnen (175 grader), ca 25 minuter. Ta ut muffinsen och låt dem svalna på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Carro67 28 februari 2008

    Suveränt goda muffins, som jag kommer att baka fler gånger.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben