Chokladmuffins med tryffel och hallon

Serverar: 12 portioner

Har inte prövat dessa ännu, men det kommer!

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • 3/4 dl kakao
  • 2 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl flytande margarin
  • Fyllning
  • 100 g vit choklad
  • 2 msk flytande margarin
  • 3 dl hallon
  • Garnering
  • 75 g hackad vit choklad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°.
    2. Börja med fyllningen. Bryt chokladen i mindre bitar och smält i vattenbad eller mikro. Rör ned margarinet och rör till en slät kräm.
    3. Blanda samman alla torra ingredienser till kaksmeten. Vispa samman ägg, mjölk och matfett lätt och tillsätt detta till de torra ingredienserna. Rör till en slät smet. Fördela hälften av smeten i stora amerikanska muffinsformar och tryck upp den lätt mot kanten. Fördela chokladkrämen mitt på muffinsarna och lägg på hälften av hallonen.
    4. Skeda över resten av smeten och lägg på de sparade hallonen. Strö över den vita chokladen och grädda muffinsarna mitt i ugnen 20 - 25 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben