Chokladpaj

Serverar: 8-12 portioner

Tid: 2 timmar 30 minuter

Supergod - kan göras med (helst) eller utan chili!

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 125 g smör
  • 1½ dl socker
  • 1 krm salt
  • 4½ dl vetemjöl
  • 2 äggulor
  • 2 msk kall mjölk eller vatten
  • Fyllning
  • 140 g smör
  • 150 g bra choklad med hög kakaohalt
  • 8 msk kakao
  • 1 krm salt
  • 4 ägg
  • 2½ dl socker
  • 3 msk sirap
  • 3 msk crème fraiche, rågade
  • 1-2 finhackade röd chili utan hinnor och frön, kan uteslutas
  • Instruktioner

    1. Börja med pajskalet. Rör smör, socker och salt. Rör ner mjölet varvat med äggulorna och tillsätt vätskan. Blanda men knåda inte.
    2. Forma en tjock rulle, slå in i plastfolie och låt vila i kylen minst 1 timme.
    3. Sätt ugnen på 180 grader. Täck en stor pajform (30 cm) med ca 5 mm tjocka skivor av degen som trycks ihop i skarvarna. Grädda i 12 minuter. Sänk värmen till 150 grader.
    4. Fyllning Bryt chokladen i bitar, lägg i en skål tillsammans med smör, kakao, salt och ev finhackad chili. Smält i vattenbad eller försiktigt i mikron.
    5. Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt. Rör ner chokladen, sirapen och crème fraiche.
    6. Fyll pajskalet, grädda i 40 - 45 minuter (skall vara krämig). Låt svalna något innan den serveras i små bitar med en klick vispad grädde och färska bär

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben