Chokladpaj

Serverar: 6 portioner

Ingredienser

  • 1 x 25 cm pajskal förgräddat
  • 150 g smör
  • 150 g blockchoklad (mörk)
  • 8 msk kakao
  • 1 liten nypa salt
  • 4 ägg
  • 2½ dl strösocker
  • 3 msk sirap
  • 3msk créme fraiche
  • Instruktioner

    Lägg smör, choklad, kakao och salt i en skål över en kastrull med kokande vatten. Låt det sakta smälta, rör om då och då tills allt är blandat. Vispa ägg och socker. Tillsätt sirap och créme fraiche. Rör ner chokladblandningen i äggsmeten. Häll ner det i pajskalet. Grädda i 40 min. i ugn 150 grader. Taut pajen och låt den svalna på ett galler i minst 45 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben