Chokladpaj

Serverar: 8 portioner

Tid: 1 timme

En lättgjord och god paj, som kan varieras i chokladsmak, om man istället använder mjölkchoklad eller vit choklad. Serveras med vispad grädde och färska bär eller frukt efter smak.

Ingredienser

  • Pajskal
  • 100 g smör/margarin
  • 100 g vetemjöl
  • 50 g socker
  • Fyllning
  • 140 g smör/margarin
  • 150 g mörk choklad, hackad
  • 1 krm salt
  • 8 msk kakao
  • 4 ägg
  • 200 g socker
  • 3 msk créme fraiche
  • 3 msk ljus sirap
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienser till pajskalet, lättast i matberedare. Tryck ut degen i botten på en form med löstagbar kant, frys in över natten.
    2. Sätt ugnen på 180 grader. Grädda pajskalet 10-12 minuter.Ta' ut och låt svalna.
    3. Sänk ugnens temperatur till 150 grader. Blanda smör, choklad, salt och kakao i kastrull, och smält på svag värme.
    4. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda ner créme fraiche och sirap.
    5. Rör sist ner chokladsmeten, och blanda smeten väl.Häll smeten i pajskalet.Grädda 40 minuter vid 150 grader.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben