En lättgjord och god paj, som kan varieras i chokladsmak, om man istället använder mjölkchoklad eller vit choklad.
Serveras med vispad grädde och färska bär eller frukt efter smak.
Ingredienser
Pajskal
100 g smör/margarin
100 g vetemjöl
50 g socker
Fyllning
140 g smör/margarin
150 g mörk choklad, hackad
1 krm salt
8 msk kakao
4 ägg
200 g socker
3 msk créme fraiche
3 msk ljus sirap
Instruktioner
- Blanda alla ingredienser till pajskalet, lättast i matberedare. Tryck ut degen i botten på en form med löstagbar kant, frys in över natten.
- Sätt ugnen på 180 grader. Grädda pajskalet 10-12 minuter.Ta' ut och låt svalna.
- Sänk ugnens temperatur till 150 grader.
Blanda smör, choklad, salt och kakao i kastrull, och smält på svag värme.
- Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Blanda ner créme fraiche och sirap.
- Rör sist ner chokladsmeten, och blanda smeten väl.Häll smeten i pajskalet.Grädda 40 minuter vid 150 grader.
Liknande recept
Kommentarer (0)