Chokladpaj

Serverar: 6 portioner

Detta recept hittade jag för några år sen i ett reklamblad från en livsmedelbutik. Är bara så god.

Ingredienser

  • 180 g vaniljwafers
  • Knappt 75 g smält smör
  • 150 g mörk choklad av god kvalitet
  • 3 dl vispgrädde
  • 20 g vit choklad
  • Garnering
  • Citronmeliss
  • Instruktioner

    1. Mixa vaniljkexen till smulor. Tillsätt smöret och arbeta samman till en smulig massa.
    2. Tryck ut massan i botten och en liten bit upp mot kanterna i en form med löstagbar botten. Låt stelna i kyl.
    3. Hacka den mörka chokladen. Koka upp 1 ½ dl vispgrädde och rör ner den mörka chokladen tills den har smält. Bred ut smeten i formen. Smält den vita chokladen enl anvisningarna på förpackningen, ringla den över pajen och dra lätt med en gaffel till ett mönster. Låt stelna i kyl.
    4. Garnera med citronmeliss, vispa resten av grädden och servera den till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben