Chokladpaj

Serverar: 8 portioner

Fyll det färdiggräddade pajskalet med vispad vit choklad och grädde. Toppa med bladade bär: hallon, björnbär, blåbär, jordgubbar mm

Ingredienser

  • Pajskal
  • 100 g smör eller margarin
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 msk kakao
  • 2 msk socker
  • 1 äggula
  • Fyllning
  • 100 g vit choklad
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 l blandade bär: hallon, björnbär, blåbär, jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Ugn 200°
    2. Hacka ihop smör, mjöl, kakao och socker. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Kavla ut och lägg i en form.
    3. Ställ kallt i 30 minuter. Nagga och grädda i 10 minuter, låt kallna. Smält försiktigt chokladen i vattenbad eller mikro. Låt svalna något.
    4. Blanda choklad och grädde, vispa tjockt. Häll i pajskalet och garnera med bär.
    5. Lycka till!

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    jannijohansson 15 december 2010

    Ojojoj ! detta såg ju väldigt gott och enkelt ut ! KOmmer testa detta såfort jag har tid ;)

    betweenthelines 12 februari 2011

    gjorde denna till en middag för min mammas bästa vän o hennes familj, och den var väldigt populär! sjukt god =) inte för söt, och lagom mättande :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben