Fyll det färdiggräddade pajskalet med vispad vit choklad och grädde.
Toppa med bladade bär: hallon, björnbär, blåbär, jordgubbar mm
Ingredienser
Pajskal
100 g smör eller margarin
2 ½ dl vetemjöl
1 msk kakao
2 msk socker
1 äggula
Fyllning
100 g vit choklad
3 dl vispgrädde
1 l blandade bär: hallon, björnbär, blåbär, jordgubbar
Instruktioner
- Ugn 200°
- Hacka ihop smör, mjöl, kakao och socker. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Kavla ut och lägg i en form.
- Ställ kallt i 30 minuter. Nagga och grädda i 10 minuter, låt kallna. Smält försiktigt chokladen i vattenbad eller mikro. Låt svalna något.
- Blanda choklad och grädde, vispa tjockt. Häll i pajskalet och garnera med bär.
- Lycka till!
Liknande recept
Kommentarer (2)
Ojojoj ! detta såg ju väldigt gott och enkelt ut ! KOmmer testa detta såfort jag har tid ;)
gjorde denna till en middag för min mammas bästa vän o hennes familj, och den var väldigt populär! sjukt god =) inte för söt, och lagom mättande :)