Chokladpaj - diabetiker

Serverar: 10-12 portioner

Sötningsmedel har betydligt större sötningseffekt än socker, men har inga kalorier eller bara ett försumbart kalorivärde.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 2½ dl vetemjöl
  • 2 msk Hermesetas Lättströ
  • 100 g smör
  • 1 msk vatten
  • Fyllning
  • 4 ägg
  • 2 äggulor
  • 1 1/4 dl Hermesetas Lättströ
  • 3-4 msk kakao
  • 4 dl crème fraiche
  • Instruktioner

    1. Blanda samman vetemjöl, Hermesetas Lättströ och smör till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Kavla eller tryck ut degen i en pajform, ca 26 cm i diameter. Nagga degen med en gaffel.
    2. Låt vila kallt i 30 minuter. Sätt ugnen på 200º. Förgrädda pajskalet ca 10 minuter.
    3. Vispa ihop ägg, äggulor och Hermesetas Lättströ. Sikta i kakao. Rör ner crème fraiche. Bred ut fyllningen i pajskalet. Grädda ytterligare ca 20 minuter tills fyllningen stelnat. Servera pajen ljummen eller kall.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben