Chokladpaj med apelsinsmak

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 3 timmar

Choklad och apelsin är en underbar kombination. Det här är en lite smalare pajvariant.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 75 g smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk vatten
  • Fyllning
  • 200 g mörk choklad 70%
  • 2 gelatinblad
  • 250 g kesella gourmet
  • 2 ägg
  • 3 msk koncentrerad apelsinjuice
  • Garnering
  • 1-2 apelsiner eller
  • Syltade apelsinskal
  • Instruktioner

    1. Finfördela smöret i mjölet. Tillsätt kallt vatten och arbeta ihop till en pajdeg som får ligga kallt i 30 minuter. Tryck ut degen i en pajform, nagga botten med en gaffel. Grädda i 200 grader i 15 minuter.
    2. Bryt chokladen i bitar, smält försiktigt i omgångar i mikron eller i vattenbad. Lägg gelatinet i kallt vatten i 5 minuter. Krama ur och smält på mycket svag värme. Blanda kesella, ägg och juice. Rör i gelatinet och chokladen. Häll blandningen i pajskalet. Låt stå kallt att stelna, minst i 2 timmar.
    3. Dekorera med skivor eller klyftor av apelsin, alternativt syltade apelsinskal.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben