Chokladpaj med gräddgaller

Serverar: 10 portioner

En drömdessert som får varje baddräktsbantare på fall. Som tur är behöver man bara en liten bit för att känna sig nöjd.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör eller margarin
  • 1 msk strösocker
  • 2-3 msk vatten
  • Fyllning
  • 4 gelatinblad
  • 3 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 3/4 dl kakao
  • ½ dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Garnering
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 burk mandarinklyftor, ca 300 g
  • Instruktioner

    1. Börja med pajdegen. Sätt ugnen på 225 grader. Hacka samman mjöl, matfett och socker, gärna i matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop allt till en deg.
    2. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Grädda pajskalet mitt i ugnen cirka 15 minuter. Låt det sedan kallna.
    3. Gör fyllningen. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Låt stå cirka 5 minuter.
    4. Blanda mjölk, ägg, kakao och strösocker i en kastrull. Låt blandningen koka upp under omrörning. Ta kastrullen från värmen och rör ner vaniljsockret.
    5. Ta upp gelatinbladen ur vattnet. Lägg dem i chokladkrämen och låt dem smälta under omrörning. Låt krämen svalna något. Fördela den därefter i pajskalet.
    6. Vispa grädden och fyll en spritspåse med den. Garnera pajen med grädden och väl avrunna mandarinklyftor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben