Chokladpaj med mandel

Serverar: 10 portioner

Tid: 1 timme

Choklad och mandel är en god smakkombination i detta recept.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 msk strösocker
  • 100 g smör eller margarin
  • 1 ägg
  • Fyllning
  • 200 g mandelmassa
  • 50 g smör eller margarin
  • 2 ägg
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • ½ tsk bakpulver
  • Garnering
  • 100 g mörk blockchoklad
  • Instruktioner

    1. Pajdegen: Rör ihop mjöl, bakpulver, socker och matfett gärna med elvisp. Tillsätt ägget och rör ihop till en jämn deg. Tryck ut degen i en pajform ca 24 cm i diameter.
    2. Fyllning: Rör ihop mandelmassa och smör, gärna med elvisp. Tillsätt äggen ett i taget. Rör i vetemjöl, kakao och bakpulver. Rör ihop eller kör med elvisp till en jämn smet. Häll fyllningen i pajskalet.
    3. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 30 minuter. Låt den kallna.
    4. Garnering: Smält chokladen i micron går det snabbt men var aktsam så den inte blir sabbad. Bred ut chokladen över pajen. Servera med vispad grädde! Jättegott!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben