Chokladpaj med mandel

Serverar: 10 portioner

Tid: 1 timme

God och inte för mäktig chokladpaj. (Med andra ord, det går ta två bitar och njuta fullt ut!)

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 msk strösocker
  • 100 g smör eller margarin
  • 1 ägg
  • Fyllning
  • 200 g mandelmassa
  • 50 g smör eller margarin
  • 2 ägg
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • ½ tsk bakpulver
  • Garnering
  • 100 g mörk choklad
  • Instruktioner

    Pajdegen: Rör ihop mjöl, bakpulver, socker och matfett, gärna med elvisp. Tillsätt ägget och rör ihop till en jämn deg. Tryck ut i pajformen, ca 24 cm i diameter. Fyllning: Rör ihop mandelmassa och smör, gärna med elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget. Rör i vetemjöl, kakao och bakpulver. Rör ihop eller kör med elvisp till en jämn smet. Häll fyllningen i pajskalet. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader, i ca 30 minuter. Låt den kallna. Garnering: Smält chokladen och bred ut över pajen. Servera med vispad, lokal producerad vispgrädde utan konserveringsmedel så klart!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben