Chokladpaj med mascarpone

Serverar: 6 portioner

Den här goda pajen består av ett läckert chokladskal fyllt med krämig mascarponeost, som ofta används i italienska bakverk. Färska fikon blir pricken över i!

Ingredienser

  • 125 g kylskåpskallt smör
  • 2½ dl vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • 2 msk strösocker
  • 1 äggula
  • Fyllning
  • 2 dl vispgrädde
  • ½ dl florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 250 g mascarponeost
  • Garnering
  • 4-5 fikon
  • 2 tsk kakao
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg smör, mjöl, kakao, socker och äggula i en matberedare med kniven isatt. Mixa till en deg. Smörj en pajform, ca 22 cm i diameter. Kavla sedan ut degen efter pajformens kant.
    2. För över och tryck ut degen i formen, degen ska gå upp över kanten. Nagga bottnen med en gaffel. Ställ formen kallt i kylen 30 minuter eller i frysen 5 minuter.
    3. Grädda pajbottnen i mitten av ugnen 10-15 minuter. Låt pajskalet svalna.
    4. Gör fyllningen. Vispa grädde, florsocker och vaniljsocker. Blanda ner mascarponeosten. Fördela ostsmeten i pajskalet. Skär fikonen i klyftor och stick ner dem i fyllningen. Pudra över lite kakao.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben