Chokladpaj med mascarpone
Den här goda pajen består av ett läckert chokladskal fyllt med krämig mascarponeost, som ofta används i italienska bakverk. Färska fikon blir pricken över i!
Ingredienser
125 g kylskåpskallt smör
2½ dl vetemjöl
2 msk kakao
2 msk strösocker
1 äggula
Fyllning
2 dl vispgrädde
½ dl florsocker
1 msk vaniljsocker
250 g mascarponeost
Garnering
4-5 fikon
2 tsk kakao
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Lägg smör, mjöl, kakao, socker och äggula i en matberedare med kniven isatt. Mixa till en deg. Smörj en pajform, ca 22 cm i diameter. Kavla sedan ut degen efter pajformens kant.
- För över och tryck ut degen i formen, degen ska gå upp över kanten. Nagga bottnen med en gaffel. Ställ formen kallt i kylen 30 minuter eller i frysen 5 minuter.
- Grädda pajbottnen i mitten av ugnen 10-15 minuter. Låt pajskalet svalna.
- Gör fyllningen. Vispa grädde, florsocker och vaniljsocker. Blanda ner mascarponeosten. Fördela ostsmeten i pajskalet. Skär fikonen i klyftor och stick ner dem i fyllningen. Pudra över lite kakao.
Liknande recept
Kommentarer (0)