Chokladpaj med päron

Serverar: 8 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

En riktig dröm är den här pajen med choklad och päron i ljuv kombination. En gnutta ingefära ger extra smak!

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 2 dl socker
  • 4 dl mjöl
  • 200 g smör
  • 1 ägg
  • Fyllning
  • 150 g choklad
  • 50 g smör
  • 1 dl grädde
  • ½ dl socker
  • 3 ägg
  • ½ tsk mald ingefära
  • 3-4 päron
  • Instruktioner

    Lägg socker, mjöl och smör i en mixer. Mixa tills degen nästan går ihop. Tillsätt ägget och mixa till en jämn deg. Tryck ut den i en pajform, ca 25 cm i diam. Låt stå kallt i 30 min. Grädda i 175 grader, 10 min. Smält chokladen i kastrull med smör, grädde och socker. Tillsätt äggen och ingefäran och blanda väl. Skala och skiva päronen tunt. Häll chokladen i pajformen och lägg på päronen. Grädda mitt i ugnen i 175 grader, 35 min. Ta ut pajen och låt den svalna. Servera gärna med glass.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben