Chokladpaj med pekannötter

Serverar: 8 portioner

Tid: 40 minuter

En söt avslutning som gärna serveras med lättvispad grädde eller vaniljglass av god kvalitet.

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • ½ dl kakao
  • 1 krm salt
  • 125 g smör
  • Fyllning
  • 3 ägg
  • 2 dl råsocker
  • 1 krm salt
  • 1 vaniljstång, urskrapad, eller 1 tsk Bourbon vanilla powder
  • 2 msk smör, smält
  • 100 g pecannötter
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Kör mjöl, kakao, salt och tärnat smör till en smidig deg i matberedare. Tryck ut den i en pajform och förgrädda skalet ca 12 minuter.
    2. Sänk värmen till 200 grader. Vispa ihop ägg, råsocker, salt och vaniljpulver eller urskrapade vaniljfrön. Rör i smöret.
    3. Fördela nötterna i pajskalet och häll över smeten. Grädda i ca 20 minuter tills smeten stannat. Serveras ljummen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben