Chokladpajer i miniformat

Serverar: 20-24 portioner

Tid: 1 timme 10 minuter

Prova gärna denna paj.

Ingredienser

  • Botten
  • 150 g kallt smör
  • 3 1/4 dl vetemjöl
  • 3 msk kakao
  • 1 ½ msk strösocker
  • 1 äggula
  • Fyllning
  • 100 g smör
  • 2 ½ dl socker
  • 3 ägg
  • ½ dl kakao
  • 125 g mald mandel
  • Garnering
  • Ca 1 liter hallon
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Blanda degen i en matberedare eller för hand. Forma en rulle och svep in i plastfolie. Lägg kallt i ca 30 min.
    2. Skiva och tumma ut degen i aluminiumformar. Nagga och ställ dem kallt.
    3. Rör smör och socker till fyllningen. Blanda ner de lätt vispade äggen. Sikta kakaon i mandeln. Rör ihop till en smet.
    4. Fyll formarna med smeten till 2/3. Grädda kakorna i 175 g, 18-20 minuter. Låt dem svalna något innan du tar ut kakorna. Garnera med hallon och sikta över florsocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben