Chokladparfait med bär och nötter

Serverar: 4-6 portioner

Gott och enkelt att göra egen glass. Variera med mjölkchoklad för mildare smak, eller varför inte mintchoklad eller choklad med apelsinsmak. Satsen räcker till sex mindre och fyra lite större portioner.

Ingredienser

  • 4 äggulor
  • 1 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 100 g mörk choklad (70 %)
  • Instruktioner

    1. Montera vispen i din köksmaskin. Vispa äggulor, socker och vaniljsocker till ett vitt skum. Vispa grädden. Smält chokladen och blanda ner den i ägg- och sockersmeten. Blanda sedan i grädden.
    2. Häll i fyra portionsformar eller i en stor skål och täck med plastfilm. Låt stå i frys tills den blir fast, det tar ca 4 timmar.
    3. Ta fram parfaiten ca 20 minuter innan den ska serveras. Garnera gärna med några bär, hackade nötter eller t.ex. mynta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben