Chokladrulltårta

En fräsch rulltårta med aprikos och kokosfyllning.

Ingredienser

  • 4 äggulor
  • 5 äggvitor
  • 125 g socker
  • 2 msk vetemjöl
  • 70 g potatismjöl
  • 2 msk kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • Fyllning
  • 2 dl aprikosmarmelad
  • 1 dl kokosflingor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Kläd en långpanna med bakplåtspapper. Rör äggulorna poröst och ljust med strösockret. Blanda mjölsorterna, kakao, bakpulver och salt och rör ner det i äggsmeten. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner det i smeten.
    2. Häll smeten i den smorda långpannan och bred ut den jämnt. Grädda 8-10 minuter i mitten av ugnen. Vänd ut kakbottnen på fuktat bak eller smörpapper. Täck den med fuktat papper och låt kallna. Blanda aprikosmarmelad med kokosflingor. Bred ut den jämnt på den kalla kakan, men inte ända ut i kanterna och rulla ihop försiktigt från långsidan. Lägg den med skarven nedåt och pudra över florsocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben