Chokladrulltårta med hallon

Serverar: 10-14 portioner

Godaste rulltårtan fylls med chokladgrädde och hallonsylt. Glutenfri.

Ingredienser

  • Fyllning
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk kakao
  • 1½ dl fast hallonsylt
  • Botten
  • 3 ägg
  • 1½ dl socker
  • ½ dl potatismjöl
  • ½ dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Vispa grädden fast tillsammans med kakao. Vänd ner sylten.
    3. Täck en plåt/långpanna med bakplåtspapper. Vispa ägg och socker riktigt pösigt i 5 minuter. Blanda potatismjöl, kakao och bakpulver. Sikta ner det i äggsmeten och vänd försiktigt ihop till en jämn smet. Bred ut smeten jämnt på plåten.
    4. Grädda bottnen mitt i ugnen i 5-6 minuter. Strö socker på ett bakplåtspapper och vänd upp kakan på den. Låt den vila någon minut och dra sedan försiktigt bort papperet. Låt den svalna i några minuter.
    5. Bred på fyllningen. Rulla ihop kakan från långsidan. Lägg den kallt med skarven nedåt. Skär rulltårtan i bitar vid servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben