Godaste rulltårtan fylls med chokladgrädde och hallonsylt.
Glutenfri.
Ingredienser
Fyllning
3 dl vispgrädde
1 msk kakao
1½ dl fast hallonsylt
Botten
3 ägg
1½ dl socker
½ dl potatismjöl
½ dl kakao
1 tsk bakpulver
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 grader.
Vispa grädden fast tillsammans med kakao. Vänd ner sylten.
Täck en plåt/långpanna med bakplåtspapper. Vispa ägg och socker riktigt pösigt i 5 minuter. Blanda potatismjöl, kakao och bakpulver. Sikta ner det i äggsmeten och vänd försiktigt ihop till en jämn smet. Bred ut smeten jämnt på plåten.
Grädda bottnen mitt i ugnen i 5-6 minuter. Strö socker på ett bakplåtspapper och vänd upp kakan på den. Låt den vila någon minut och dra sedan försiktigt bort papperet. Låt den svalna i några minuter.
Bred på fyllningen. Rulla ihop kakan från långsidan. Lägg den kallt med skarven nedåt.
Skär rulltårtan i bitar vid servering.