Chokladrulltårta med hallonlakrits

Serverar: 12 portioner

Hallon och lakrits är en perfekt kombination av sött och salt.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 3 dl + 3 msk socker
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 3 msk kakao
  • 10 bitar turkisk peppar (mortlad/finhackad)
  • Fyllning
  • 1 ½ dl frysta, tinade hallon
  • 2/3 dl gelésocker multi
  • 3 dl vispgrädde
  • Garnering
  • Hallon
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret, vispa ägg och 3 dl socker pösigt med elvisp. Blanda vetemjöl och kakao, sikta ner i äggsmeten. Tillsätt det smälta smöret. Bred ut smeten på en plåt med ett bakplåtspapper. Grädda kakan mitt i ugnen ca 8 minuter.
    2. Lägg under tiden fram ett bakplåtspapper och strö över 3 msk socker. Stjälp upp kakan på papperet och dra försiktigt bort det övre papperet. Lossnar det inte kan du pensla med lite kallt vatten, då släpper det lättare. Strö över mortlade/finhackade turkisk peppar. Låt kakan svalna under en långpanna eller fuktad handduk.
    3. Koka hallonen med gelésockret i ca ½ minut, låt svalna helt. Vispa grädden fast och blanda med hallonen. Fördela hallongrädden över kakan när den har svalnat men lämna 4 cm på ena långsidan utan fyllning.
    4. Rulla ihop rulltårtan från den fyllda långsidan och låt ligga med skarven nedåt. Skär i bitar och garnera med hallon.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben