Chokladrulltårta med ny fyllning

Serverar: 16 portioner

Tid: 5 minuter

Hittade på en ny fyllning som blev både god och omtyckt. Tyvärr glömde jag fota kakan innan den tog slut.

Ingredienser

  • Ingredienser
  • 50 g smör
  • ½ dl mjölk
  • 3 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1½ dl vetemjöl
  • ½ dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • Kräm
  • 45 g (1 påse) Ekströms marsán snabb vanilj
  • 2 dl mjölk
  • 1½ dl vispgrädde
  • ½-1 tsk mandelarom
  • 1 msk socker
  • Garnering
  • Kokosflingor
  • Socker
  • Instruktioner

    1. Smält smöret och häll i mjölken. Vispa ägg och socker poröst.
    2. Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Tillsätt det växelvis med mjölken och smöret i äggsmeten. Bred ut smeten på bakplåtspapper i en långpanna 30 gånger 40 cm.
    3. Grädda i 250 grader ca 4-5 minuter, mitt i ugnen. Lägg ett nytt bakplåtspapper på diskbänken eller en bänk, strö ut kokos och socker på pappret efter smak, stjälp sedan upp kakan på detta.Dra försiktigt bort pappret och låt kakan svalna.
    4. Krämen: Blanda marsán med mjölken, vispa tills det blir fast och hårt i konsistensen.
    5. Ta en ny bunke och vispa grädden, mandelarom och socker tills även detta är fast i konsistensen.
    6. Blanda gräddblandningen med marsánsåsen och bred den över kakan.
    7. Rulla ihop den från långsidan med hjälp av bakpappret den ligger på, kakan är godast om den får ligga i kylen över natten och äts dagen efter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben