Chokladrulltårta med passionsfruktkräm

Mascarponeost smaksatt med passion och citron ger en härligt frisk smak i den här rulltårtan.

Ingredienser

  • 2 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 8 passionsfrukter
  • 500 g mascarponeost
  • 1 dl florsocker
  • 4 tsk pressad citron
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Vispa socker och ägg luftigt. Blanda potatismjöl, vetemjöl, kakao och bakpulver. Sikta ner mjölblandningen i äggblandningen. Blanda allt och häll smeten i en bakpappersklädd långpanna ca 30x40 cm. Grädda kakan mitt i ugnen 8-10 minuter.
    2. Strö socker på ett nytt bakpapper. Vänd försiktigt över kakan på det sockrade pappret och låt den svalna något.. Den skall inte kallna helt. Dra försiktigt bort det övre bakplåtspappret.
    3. Halvera och gröp ur passionsfrukterna. Passera dem genom en sil. Blanda ihop passionsfruktspuré, mascarponeost, florsocker och citron. Fördela krämen över bottnen och rulla ihop rulltårtan. Ställ rulltårtan kallt ca 30 minuter eller gärna till nästa dag. Rulla gärna tårtan i florsocker innan den skärs i bitar och serveras.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben