Chokladrutor med daim

Serverar: 42 portioner

Tid: 15 minuter

Mumsigt goda!

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 150 g smör eller margarin
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk kakao
  • 1 1/2 dl mjölk
  • Glasyr
  • 250 g smör
  • 4 dl strösocker
  • 3 äggulor
  • 1msk vaniljsocker
  • 2 stycken dubbeldaim
  • Instruktioner

    1. Sätt ugn på 225 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt. Smält smöret. Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao i en skål.
    2. Vänd ner mjöl-blandningen växelvis med det smälta smöret och mjölken i ägg-och sockerblandningen och blanda till en smet.
    3. Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper i botten. Grädda i 15 minuter i 225 grader och låt svalna.
    4. Glasyr: Blanda rumstempererat smör, strösocker, äggulor och vaniljsocker i en kastrull.
    5. Värm under omrörning tills smeten tjocknar. Bred över kakan och strö över grovt hackad Daim. Låt stelna och skär i rutor.

    Liknande recept

    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8

    Kommentarer (1)

    Tutish 16 augusti 2012

    Ungefär dessa brukar vi göra och de är RIKTIGT goda :) vi brukar dock inte ha kakao i och det blir bra resultat. Gissar att båda varianterna är goda :) Det är positivt att det blir så många kakor också.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben