Chokladrutor med kolaglasyr

Serverar: 28 portioner

Fantastiskt goda och mäktiga chokladrutor. Servera med hallon och en klick vispad grädde.

Ingredienser

  • Kaka
  • 300 g smör
  • 4½ dl socker
  • 3 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 ½ dl kakao
  • 2 msk vaniljsocker
  • Glasyr
  • 2 dl grädde
  • 2 msk ljus sirap
  • 2 dl socker
  • 150 g mörk blockchoklad
  • 100 g smör
  • Instruktioner

    1. Kakan: Sätt ugnen på 175º. Smörj och mjöla en liten långpanna, ca 25x35 cm. Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och rör ner socker och ägg. Blanda de torra ingredienserna till kakan och sikta ner i smeten. Rör slätt och bre ut i formen. Grädda mitt i ugnen ca 15-18 min. Låt svalna
    2. Glasyren: Blanda alla ingredienserna utom smöret i en kastrull. Låt koka ca 15 min tills smeten tjocknar, rör då och då. Ta kastrullen från värmen och rör ned smöret klickvis. Bre ut glasyren över kakan och ställ kallt. Skär i rutor.

    Liknande recept

    4.7
    1 h 45 min
    6-8
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben