Chokladscones med hallon

Serverar: 10 portioner

Bjud på en lite matigare efterrätt. Chokladbakelser med färskost och rårörda hallon på toppen. 352 kalorier per portion 11 g fett 9 g protein 52 g kolhydrater

Ingredienser

  • 7 dl vetemjöl
  • 3 msk kakao
  • 4 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • ½ dl rörsocker strö
  • 50 g mörk choklad i bitar, 70%
  • ½ dl smör-&rapsolja
  • 3 dl mellanmjölk
  • 200g philadelphiaost light
  • Rårörda hallon
  • 250 g färska hallon
  • 1 tsk socker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Mixa snabbt ihop mjöl, kakao, bakpulver, salt, socker och choklad i en matberedare med kniv. Tillsätt smör-&rapsoljan och mjölk, mixa snabbt ihop till en deg.
    2. Forma 10 slarviga bollar och fördela i en muffinsform. Grädda ca 15 minuter. Känn med prvsticka att muffinsen inte är kladdig inuti.
    3. Blanda försiktigt hallon och socker till en syltliknande konsistens, men låt några hallon vara hela.
    4. Servera rykande varma scones med färskost och rårörda hallon.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben