Chokladshots med hallon

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Liten och naggande god. Dekorera med hallon eller annat bär efter tillgång och säsong. Går att göra laktosfri antar jag.

Ingredienser

  • 1 dl havregrädde, sojagrädde eller matlagningsgrädde
  • 100 g mörk choklad med hög kakaohalt, 70% blir bra
  • Eventuell smaksättning, gärna ngn cl likör, till exempel Cointreau om du vill dekorera med apelsin, jordgubbs- eller hallonlikör för att passa annat val och dekoration
  • Frukt eller bär att dekorera med efter säsong, tillgång och inspiration
  • Instruktioner

    1. Värm grädden i en kastrull.
    2. Dra den av värmen och lägg ned chokladen bruten i mindre bitar. Rör tills chokladen har smält. Smaksätt eventuellt med någon krydda eller likör efter smak och inspiration.
    3. Häll upp i små glas eller koppar och ställ kallt en stund före servering.
    4. Garnera vid servering med färska bär, exempelvis hallon eller det du har tillgång till. Liten bit apelsinskiva är inte fel! I så fall skulle jag ha i ngn droppe Cointreau i smeten med.
    5. Om du gör shotsen dagen innan så är det bra om du tar fram dom lite före servering för att de ska mjukna lite i konsistensen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    The_mama97mia 24 januari 2009

    mycket chokladig smak. Jag tog 76%ig mörk choklad. För 4 små glas (typ glöggmugg) blev satsen liten, jag fick göra den ggr 1 ½.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben