Chokladskålar med aprikoskräm

Serverar: 6 portioner

Denna delikata och enkla fruktdessert med en lätt plommonpuré kommer att imponera stort på gästerna vid nästa bjudning.

Ingredienser

  • 6 färdiga chokladskålar eller liknande
  • Aprikoskräm
  • 160 g torkade aprikoser
  • 2 msk färskpressad apelsinsaft
  • 2 msk aprikos- eller mandellikör
  • ½ dl mild lättyoghurt
  • 1 stor äggvita
  • Plommonpuré
  • 500 g färska röda plommon
  • 1 dl strösocker
  • 2½ dl vatten
  • Instruktioner

    1. Lägg aprikoserna i en kastrull och täck dem med vatten. Koka upp på medelvärme och täck över med lock. Sänk värmen och låt dem sjuda lätt i 10 minuter. Låt aprikoserna rinna av och lägg dem i en matberedare eller mixer.
    2. Tillsätt färskpressad apelsinsaft och likör till aprikoserna och mixa till en jämn kräm. Blanda ner yoghurten, mixa och häll sedan aprikoskrämen i en skål.
    3. Vispa äggvitan hårt tills den är vit och fast. Vänd ner äggvitan i aprikosblandningen. Portionera upp aprikoskrämen i chokladformarna. Låt svalna. Kyl i kylskåpet.
    4. Halvera plommonen och ta bort kärnorna. Koka upp vatten och socker i en kastrull på medelvärme tills sockret har smält. Tillsätt plommonen, täck över med lock och låt koka upp. Sätt ner värmen till medelvärme och låt sjuda i 10 minuter tills plommonen är mjuka. Häll plommonen och 1 dl av vätskan i en mixer eller matberedare och mixa till en puré.
    5. Fördela plommonpurén på tallrikar. Ställ chokladskålarna ovanpå purén. Servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben