Hasselflarn med aprikoskräm
Flarn med fyllning av söta aprikoser, crème fraiche och honung. Passar bra som mellanmål.
Ingredienser
185 g torkade aprikoser
3 msk honung
2 msk lätt crème fraiche
Olja på sprejflaska
3½ dl fullkornsvetemjöl
1½ tsk bakpulver
75 g hasselnötter
100 g margarin
1 dl råsocker
1 separerat ägg
Instruktioner
- Lägg aprikoserna i en kastrull med cirka 3 dl vatten. Låt sjuda ca 15 minuter tills aprikoserna är mjuka och vattnet har kokat bort. Lägg aprikoserna i en mixer eller matberedare. Tillsätt honung och crème fraiche och mixa till en jämn kräm. Ställ åt sidan och låt svalna.
- Sätt ugnen på 175 grader. Spreja en rektangulär ugnsfast form, ca 30x20 cm, med olja.
- Blanda mjöl och bakpulver i en skål. Lägg mjölblandningen, hasselnötter, margarin och hälften av sockret i en mixer eller matberedare och mixa tills allt är väl blandat. Blanda äggulan med 2 msk vatten och mixa ner i mjölblandningen till en smuldeg. Forma smuldegen till en boll med händerna.
- Dela degen i två delar. Kavla ut båda degbitarna mellan två bakplåtspapper tills de är cirka 20x30 cm och passar i formen. Pressa ner den ena degplattan i botten av formen och bred över aprikoskrämen. Lägg på den andra degplattan och skär kanterna snyggt.
- Pensla med äggvitan, strö över resten av sockret och grädda cirka 20 minuter tills gyllene. Låt svalna i formen.
Liknande recept
Kommentarer (0)