Hasselflarn med aprikoskräm

Serverar: 10 portioner

Flarn med fyllning av söta aprikoser, crème fraiche och honung. Passar bra som mellanmål.

Ingredienser

  • 185 g torkade aprikoser
  • 3 msk honung
  • 2 msk lätt crème fraiche
  • Olja på sprejflaska
  • 3½ dl fullkornsvetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • 75 g hasselnötter
  • 100 g margarin
  • 1 dl råsocker
  • 1 separerat ägg
  • Instruktioner

    1. Lägg aprikoserna i en kastrull med cirka 3 dl vatten. Låt sjuda ca 15 minuter tills aprikoserna är mjuka och vattnet har kokat bort. Lägg aprikoserna i en mixer eller matberedare. Tillsätt honung och crème fraiche och mixa till en jämn kräm. Ställ åt sidan och låt svalna.
    2. Sätt ugnen på 175 grader. Spreja en rektangulär ugnsfast form, ca 30x20 cm, med olja.
    3. Blanda mjöl och bakpulver i en skål. Lägg mjölblandningen, hasselnötter, margarin och hälften av sockret i en mixer eller matberedare och mixa tills allt är väl blandat. Blanda äggulan med 2 msk vatten och mixa ner i mjölblandningen till en smuldeg. Forma smuldegen till en boll med händerna.
    4. Dela degen i två delar. Kavla ut båda degbitarna mellan två bakplåtspapper tills de är cirka 20x30 cm och passar i formen. Pressa ner den ena degplattan i botten av formen och bred över aprikoskrämen. Lägg på den andra degplattan och skär kanterna snyggt.
    5. Pensla med äggvitan, strö över resten av sockret och grädda cirka 20 minuter tills gyllene. Låt svalna i formen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben