Chokladtårta med hallon och pistasch

Serverar: 10-12 portioner

Ljuvlig chokladtårta med en len hallonfyllning och läckra maränger på toppen.

Ingredienser

  • Schweizisk maräng
  • 100 g äggvita, ca 1 dl
  • 3 dl socker
  • Rosa pastafärg
  • Botten
  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 75 g smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • 3/4 dl socker
  • 3 tsk bakpulver
  • 3 tsk starkt kaffe
  • Hallonfyllning
  • 250 g hallon, frysta och tinade
  • 3/4 dl socker
  • 200 g färskost, t ex Philadelphia
  • 2 dl vispgrädde
  • Garnering
  • 1 dl pistagenötter, skalade och hackade
  • Instruktioner

    1. Maräng: Sätt ugnen på 80 grader.
    2. Vispa äggvita och socker i en metall- eller glasskål och ställ den över vattenbad. Vispa smeten med en handvisp tills den nått 62 grader. Ta bort skålen från spisen och vispa smeten med en elvisp tills den har blivit kall. Färga den med pastafärg tills du är nöjd eller gör randiga maränger.
    3. Lägg en stor rund tyll i en spritspåse och fyll den med marängsmet. Spritsa ut toppar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda marängerna mitt i ugnen i ca 45 minuter. Låt dem svalna.
    4. Höj ugnsvärmen till 175 grader.
    5. Botten: Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och tillsätt mjölk. Häll ner smörmjölken i äggblandningen och rör tills du får en slät smet. Blanda ihop vetemjöl, kakao och bakpulver och sikta ner det i smeten. Vänd runt till en slät smet. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda bottnen i den nedre delen av ugnen i ca 40 minuter. Känn med en sticka att den är klar. Låt bottnen svalna.
    6. Hallonfyllning: Mixa hallon med socker till en puré. Blanda hallonen med färskosten. Vispa grädden fast och vänd ner den i purén. Ställ den i kylen.
    7. Dela bottnen i två delar och lägg en av bottnarna på ett fat. Bred ut hälften av hallonfyllningen, strö över hälften av de hackade pistagenötterna och lägg maränger runt om.Lägg på den andra bottnen. Bred ut resten av hallonfyllningen, resten av pistagenötterna och marängerna.
    8. Servera genast!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben