Chokladtårta med morot

God och mastig kaka!

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 150 g god mörk choklad
  • 3 ägg
  • 4 ½ dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 dl mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 6 dl finriven morot
  • Glasyr
  • 1 dl grädde
  • 100 g god mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Smält smör och choklad på svag värme. Vispa ägg och socker poröst. Sikta i de torra ingredienserna + smör/choklad + morötterna sist.
    2. Grädda i 1½ liters form i ca 60 min på 175°. Låt kakan svalna något, stjälp sedan upp den.
    3. Glasyr: Koka upp grädden. Tillsätt chokladen. Bred glasyren över kakan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben