Chokladtryffel

Tid: 20 minuter

Mumsigt lyxgodis som smälter i munnen. Snabbt och enkelt att göra. Passar bra till jul

Ingredienser

  • 1 dl vispgrädde
  • 250 g mörk choklad
  • 1/2 dl florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • eller 2 tsk snabbkaffe
  • och/eller 1 msk konjak eller whisky
  • kakaopulver
  • florsocker
  • Instruktioner

    Koka upp grädden i en kastrull. Bryt sönder chokladen och lägg den i grädden att mjukna. Rör om och tag kastrullen från värmen. Blanda ner florsocker och smaksättning (jag rekommenderar en blandning av vaniljsocker och kaffe) Låt stå i kylskåp minst ett par timmar så att smeten kallnar och stelnar. Forma kulor av ca 1 msk smet. Rulla hälften av kulorna i kakao och hälften i florsocker. Lägg ev kulorna i pappersformar. Förvara dem svalt i burk med lock

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Svenska kockar i mat-OS
    De senaste fyra åren har Svenska Kocklandslaget tränat inför OS i matl...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben