Chokladtryffel

Serverar: 26 portioner

De här chokladkulorna kan man t.ex. servera efter en stor måltid när en efterrätt är för mycket men man vill ändå ha något sött till kaffet.

Ingredienser

  • 350 g mörk blockchoklad av bra kvalité minst 70% kakao
  • 2,5 dl grädde
  • 50 g smör
  • 20 g kakao
  • 2 msk rom
  • Instruktioner

    1. Dela 250 g blockchoklad i små bitar.
    2. Låt grädden koka upp i en liten gryta. Tillsätt smöret och låt sjuda tills smöret smält.
    3. Ta av grytan från spisen och lägg i chokladbitarna, rör tills chokladen smält och smeten är jämn. Tillsätt eventuellt 2 msk rom och blanda väl. Häll smeten i en tättslutande burk och låt stelna i kylen i ca 4 timmar. Viktigt att stänga burken väl, choklad tar lätt smak av andra matvaror i kylen.
    4. Rulla små chokladkulor (lite större än körsbär). Kulorna ska var lite ojämna då dom ska likna små tryffelsvampar.
    5. Smält resten av blockchoklad i en mikrovågsugn eller a bagno maria (lägg chokladen i en liten gryta, ställ den lilla grytan i en större gryta med vatten i och värm tills chokladen smälter). Doppa kulorna i chokladen med hjälp av en gaffel och låt överflödig choklad rinna av. Rulla genast chokladkulorna i kakaon och lägg dom i en tättslutande burk och låt stelna i kylen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Svenska kockar i mat-OS
    De senaste fyra åren har Svenska Kocklandslaget tränat inför OS i matl...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben