Chokladtryffel

Serverar: 30 portioner

God tryffel med cremè fraiche.

Ingredienser

  • 300 g mörk choklad
  • 75 g smör
  • 1 ½ dl crème fraiche
  • Rivet skal av 1 apelsin eller 1 msk konjak
  • Smält ljus mjölkchoklad
  • Instruktioner

    1. Hacka chokladen grovt och lägg den i en skål tillsammans med smöret.
    2. Smält choklad och smör över vattenbad eller i mikrovågsugn. Tillsätt crème fraiche och smaksätt med apelsinskal eller konjak. Rör till en jämn smet. Låt den stelna något i kylen.
    3. Spritsa eller klicka ut tryffelsmeten i 1 cm breda längder på bakplåtspapper. Ställ in i kylen så att de stelnar.
    4. Skär längderna i ca 4 cm långa bitar. Doppa dem i smält choklad. Låt tryfflarna stelna i kylen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Svenska kockar i mat-OS
    De senaste fyra åren har Svenska Kocklandslaget tränat inför OS i matl...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben