God tryffel med cremè fraiche.
Ingredienser
300 g mörk choklad
75 g smör
1 ½ dl crème fraiche
Rivet skal av 1 apelsin eller 1 msk konjak
Smält ljus mjölkchoklad
Instruktioner
- Hacka chokladen grovt och lägg den i en skål tillsammans med smöret.
- Smält choklad och smör över vattenbad eller i mikrovågsugn. Tillsätt crème fraiche och smaksätt med apelsinskal eller konjak. Rör till en jämn smet. Låt den stelna något i kylen.
- Spritsa eller klicka ut tryffelsmeten i 1 cm breda längder på bakplåtspapper. Ställ in i kylen så att de stelnar.
- Skär längderna i ca 4 cm långa bitar.
Doppa dem i smält choklad. Låt tryfflarna stelna i kylen.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Svenska kockar i mat-OS
De senaste fyra åren har Svenska Kocklandslaget tränat inför OS i matl...