Chokladtryffel

Tid: 1 timme 20 minuter

EN RIKTIG KLASSIKER PÅ JULBORDET!

Ingredienser

  • 300 g mörk choklad av god kvalité
  • 2 dl vispgrädde
  • 20 g smör
  • cacao
  • Instruktioner

    1. Koka upp grädden i en kastrull. Hacka under tiden chokladen och lägg den i en porslinsskål.
    2. Sätt skålen över en kastrull med kokande vatten så att chokladen smälter. Rör under tiden ner grädden till en jämn smet.
    3. När smeten är helt blank rör i smöret. Rör runt tills chokladsmeten blir blank igen.
    4. Häll ut tryfflen på ett fat och täck med plastfolie. Sätt in i kylen och låt den stelna i 1-2 timmar. Eller sätt in den i frysen så går det lite fortare.
    5. Forma sedan små kulor av smeten, ta hjälp av en sked eller ett kuljärn. Eller fyll en spritspåse med smet och spritsa ut små kulor.
    6. Rulla chokladkulorna i kakao.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Svenska kockar i mat-OS
    De senaste fyra åren har Svenska Kocklandslaget tränat inför OS i matl...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben