Chokladtryffel - diabetiker

Serverar: 48 portioner

Gillar då det blir många kakor.

Ingredienser

  • 2,5 dl grädde
  • 225 g hackad, osötad choklad
  • 4,2 dl Canderel strö
  • 2 msk osaltat smör
  • 1 msk vaniljextrakt
  • Kakaopulver utan socker
  • Instruktioner

    1. Koka upp grädden i en stor kastrull. Tillsätt chokladen och rör om tills den har smält. Ta av kastrullen från värmen och tillsätt Canderel strö, smör och extrakt. Blanda tills den blir slät.
    2. Häll över i en stor skål och ställ den i kylen tills den blivit kall och har stelnat, cirka 2 timmar. Strö ut kakaopulvret på ett smörgåspapper. Använd en liten glasskopa för att forma små chokladbollar (eller använd två skedar).
    3. Rulla bollarna i kakaopulvret. Lägg dem i pappersformar. Du kan lägga en halv valnöt eller pekannöt överst på varje boll.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben