Chokladtryffel Manjari

Receptet kan varieras på många sätt. Exempelvis med 1 tsk kardemumma, 1 tsk kanel eller 2 tsk färskmalet kaffe.

Ingredienser

  • 220 g Manjari eller annan mörk choklad , 64 %
  • 1,9 dl vispgrädde
  • 40 g honung (ca 2 msk)
  • 40 g osaltat smör
  • kakaopulver
  • Instruktioner

    1. 1. Finhacka chokladen. Koka upp grädde och honung i en liten kastrull. Slå den kokande blandningen över chokladen och rör om med en plastslev till en slät massa.
    2. 2. Stick termometern i blandningen, rör ner smöret vid 35-40°C.
    3. 3. Låt svalna i en skål och forma sedan till små tryffelkulor som rullas i kakaopulver och sedan får stelna i sval.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben