Chokladtryffel med anchochili

Serverar: 15 portioner

Kan enkelt göras med annan smak!

Ingredienser

  • 175 g mörk choklad
  • 50 g osaltat smör
  • 1 äggula
  • 1 dl lingon, färska eller frysta
  • 1 äggvita
  • 1/2 dl strösocker
  • 2 msk kakaopulver
  • 1 msk mald chilipeppar, anchovariant
  • Instruktioner

    1. Smält chokladen i vattenbad. Vispa ner smöret och äggulan i chokladen och vänd ner de tinade lingonen.
    2. Vispa äggvita och socker till hårt skum. Vänd försiktigt ner äggvitan i chokladen och blanda väl.
    3. Häll smeten i en form och låt den stå kallt i minst en timme eller tills tryffeln stelnat.
    4. Skär den i kuber. Vänd tryfflarna i en blandning av kakaopulver och chilipeppar.
    5. Låt tryfflarna stå svalt före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben