Chokladtryffel med anchochili
Serverar:
15 portioner
Kan enkelt göras med annan smak!
Ingredienser
175 g mörk choklad
50 g osaltat smör
1 äggula
1 dl lingon, färska eller frysta
1 äggvita
1/2 dl strösocker
2 msk kakaopulver
1 msk mald chilipeppar, anchovariant
Instruktioner
Smält chokladen i vattenbad. Vispa ner smöret och äggulan i chokladen och vänd ner de tinade lingonen.
Vispa äggvita och socker till hårt skum. Vänd försiktigt ner äggvitan i chokladen och blanda väl.
Häll smeten i en form och låt den stå kallt i minst en timme eller tills tryffeln stelnat.
Skär den i kuber. Vänd tryfflarna i en blandning av kakaopulver och chilipeppar.
Låt tryfflarna stå svalt före servering.
Liknande recept
Vit chokladtryffel
5
15
4
Chokladtryffel med hallonreducering
5
5
Mörk chokladtryffel
25
1
Chokladtryffel med apelsinkola
5
30 min
50-100
1
Vit chokladtryffel med kanel och lime
15 min
30
Chokladtryffel med mascarpone - LCHF
2 h 20 min
10
Chokladtryffel med pepparkakskross
5
1 h 30 min
35
Chokladtårta med chokladtryffel
4
2 h
1
Lyxbiskvier med chokladtryffel
3
20-22
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!