Chokladtryffel med bärsmak

Du kan välja vilka bär du vill att smaksätta denna tryffel, t o m med blåbär. Hjortron är en höjdare.

Ingredienser

  • 125 g mörk choklad, 70 % kakao
  • 125 g mjölkchoklad
  • 75 g björnbär, hallon eller körsbär
  • 0,5 dl grädde
  • 50 g smör
  • 50 g socker
  • Kakao eller rostad kokos att rulla tryfflarna i
  • Instruktioner

    Bryt och finhacka chokladen så gott du kan och lägg den i en mixer. Koka upp bär med socker, smör och grädde. Slå den varma blandningen över chokladen och mixa tills den smält. Häll upp i en plastform och kyl. Forma små tryfflar med en sked och händerna, rulla dem i kakao eller rostad kokos.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben