Chokladtryffel med crunch

Serverar: 30 portioner

Annorlunda och väldigt goda tryfflar med två sorters choklad och läckert crunch.

Ingredienser

  • 100 g vit choklad
  • 200 g mörk choklad
  • 1 dl vispgrädde
  • 25 g rumsvarmt smör
  • 1 tsk honung
  • 1 msk mörk rom eller koncentrerad apelsinjuice
  • 4 digestivekex
  • Eventuellt kakao
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Klä en form, ca 15x20 cm (30 st), med plastfolie.
    3. Hacka den vita chokladen och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in mitt i ugnen 5-10 minuter (den kan bränna lätt så håll koll) Chokladen ska få färg och bli lite krispig.
    4. Hacka den mörka chokladen och lägg i en bunke. Koka upp grädden och häll den över chokladen och låt stå ett par minuter. Rör ner smör, honung och rom eller apelsinjuice och blanda till en jämn smet. Krossa kexen, blanda i dem och den vita chokladen.
    5. Häll tryffeln i formen och låt svalna. Skär i önskad form och rulla eventuellt i kakao.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben