Chokladtryffel smaksatt med whisky

Serverar: 20 portioner

Whisky, kan man ha till allt!

Ingredienser

  • 25 g smör
  • 1 dl vispgrädde
  • 150 g mörk choklad
  • 1 msk whisky
  • 50 g mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt grädden och koka upp. Bryt chokladen i små bitar och tillsätt i gräddblandningen som tas av värmen. Rör tills chokladen har smält och tillsätt whiskyn (kan uteslutas).
    2. Häll upp i en form och ställ kallt några timmar tills chokladsmeten har stelnat till lagom konsistens.
    3. Forma därefter smeten till kulor – 1 msk smet per tryffel är ganska lagom.
    4. Ställ svalt medan du smälter 50 g choklad i ett vattenbad.
    5. Rulla tryfflarna i den smälta chokladen och lägg i knäckformar och ställ kallt tills allt har stelnat.
    6. Förvara i en burk med lock i kylen gärna med smörpapper mellan lagren.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben