Chokladtryffelkaka

Serverar: 7-10 portioner

Tid: 2 timmar

Underbart god,smälter i munnen.

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 3 dl socker
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • TRYFFEL
  • 2 dl grädde
  • 25 g smör
  • 200 g mörk choklad
  • 2 msk rostade pinjenötter
  • 1/2 l jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Smält smöret i en stor kastrull. Ta kastrullen från värmen och rör ner socker,kakao och vaniljsockret. Tillsätt äggen ett i taget och sist vetemjölet. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant. Grädda i 20 minuter i 175 grader.
    2. Tryffel: Koka upp grädde och smör.Ta det från värmen. Bryt chokladen i mindre bitar i förpackningen. Lägg ner bitarna i grädden och rör tills de har smält. Ställ i kylen och låt tryffeln halvstelna (ca 30 min). Bred den över bottnen och låt stelna i kylen. Strö över nötterna och dekorera med jordgubbar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben