Bitter chokladtryffelkaka med syltad apelsin

Serverar: 16 portioner

Ännu en läckerbit från "Kladdiga kakor" av Claes Karlsson!

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 200 g finhackad mörk choklad, 90%
  • 1 dl socker
  • ½ dl råsocker
  • Finrivet skal av 1 apelsin
  • 100 g syltat apelsinskal
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • Topping
  • 100 g finhackad mörk choklad
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • 1 msk glukos eller vit sirap
  • 25 g smör
  • Garnering
  • Strimlat apelsinskal
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°.
    2. Smörj en stor tarteform, ca 26 cm i diameter.
    3. Smält smöret i en kastrull på låg värme. När smöret smält lägger du i chokladen och rör om tills den smält. Tillsätt socker, råsocker, vanligt och syltat apelsinskal och ägg under omrörning. Häll eller sikta i mjölet och rör om. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 18 minuter. Låt svalna.
    4. Lägg chokladen till toppingen i en bunke. Koka upp grädden och häll den över chokladen. Låt stå 5 minuter. Tillsätt glukos eller sirap och smör och mixa samman till en slät tryffelkräm.
    5. Täck tårtan med tryffel och garnera med apelsinskal.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben