Chokladtryffelkaka med pinjenötter.

Serverar: 10-15 portioner

Tid: 50 minuter

En sofistikerad & mäktig choklad upplevelse.

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 3 dl socker
  • 1 dl. kakao
  • 2 tsk. vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • Tryffel
  • 1½ dl vispgrädde
  • 2 msk smör
  • 200 gr mörk choklad
  • ½-1 dl. rostade pinjenötter(rostade i torr panna)
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Ta den från plattan & rör i socker,kakao och vanilsocker. Rör ned ett ägg i taget och till sist mjölet. Bred ut smeten i en rund(24 cm) bröad form med löstagbar kant och grädda i nedre delaen av ugnen i 20 min. Kakan kan vara lite lös i mitten.
    2. Koka under tiden upp grädde och smör i en kastrull. Ta den från plattan. Hacka chokladen, rör ned och låt smälta. Låt tryffeln halvstelna i kylen ca.1 timme. Bred den över kakan strö över pinjenötterna och låt stå kallt en timme. Skär i smala bitar den är väldigt mäktig ...mmmm!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben