Chokladtryffelkaka med rostade nötter

Serverar: 15 portioner

Tid: 1 timme 40 minuter

Syndigt god kaka!

Ingredienser

  • Chokladkaka
  • 150 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • Tryffel
  • 1 dl vispgrädde
  • 50 g smör
  • 300 g vit choklad
  • 2 dl rostade blandade nötter
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smält smöret i en kastrull. Ta den från plattan. Rör i socker, kakao och vaniljsocker. Rör ner ett ägg i taget och sist mjölet.
    3. Bred ut smeten i en smord och bröad rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter, kakan ska vara lite lös i mitten. Låt den kallna i formen.
    4. Koka under tiden upp grädde och smör i en kastrull. Ta den från plattan. Hacka chokladen, rör ner och låt den smälta. Låt tryffeln halvstelna i kylen ca 1 timme.
    5. Bred tryffeln över kakan och strö sedan över nötterna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben