Chokladtryffeltårta till påsk

Serverar: 16 portioner

Tid: 45 minuter

En vardagsbakelse.

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 4 ägg
  • 5 dl strösocker
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • ½ dl espresso eller starkt kaffe
  • Chokladtryffel
  • 150 g mörk choklad, (70 %)
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 msk honung
  • 50 g smör, rumstempererat
  • 2 cl mörk rom
  • Garnering
  • 16 påskgodisägg
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och låt det svalna.
    2. Blanda ägg, smör och socker. Sikta i de torra ingredienserna.Rör i kaffet.
    3. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, 24 cm i dia-meter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 min. Låt svalna.
    4. Hacka chokladen och lägg den i en bunke. Koka upp grädde och honung. Häll grädden över chokladen och rör tills chokladen smält. Tillsätt smöret och rör tills det smält. Blanda i rom. Låt tryffelsmeten svalna.
    5. Bred ut tryffel över tårtan. Sätt in i kylen ca 10 min och garnera sedan med påskgodisägg.
    6. TIPS: Tryffeln på tårtan ska vara lite kladdig när påskgodisäggen läggs på, då fastnar de lättare.

    Liknande recept

    3
    1 h 30 min
    10-12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben