Chokladtryffeltårta

Serverar: 20-30 portioner

...se till att du får en stor bit av tårtan...den är nämligen försvinnande god!

Ingredienser

  • 1 dl rostad mandel
  • 1 dl Arla vispgrädde
  • 50 g smör
  • 300 g mörk choklad, minst 50 % kakao
  • 1 dl Arla Köket Kesella kvarg
  • 10–15 italienska mandelskorpor
  • Flingsalt
  • Instruktioner

    1. Skär mandeln i halvor.
    2. Koka upp grädde och smör i en kastrull. Ta kastrullen från värmen.
    3. Hacka eller bryt chokladen i bitar, rör ner den i grädden och låt smälta.
    4. Grovhacka skorporna. Rör ner dem och kvargen i smeten.
    5. Lägg ett smörpapper i botten på en rund form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter.
    6. Bred ut chokladen i formen och strö över mandeln.
    7. Låt stelna i kyl minst 4 tim.
    8. Ta tårtan ur formen och strö över flingsalt. Skär den i bitar med en vass kniv.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben