Chokladtryffeltårta

Serverar: 12-15 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Tårtan vinner på att bakas några dagar innan den ska ätas.

Ingredienser

  • 225 g smör
  • 5 ¼ dl vetemjöl
  • 1 ½ ägg
  • ¾ dl socker
  • Fyllning
  • 100 g kokosfett
  • 2 ägg
  • 5 dl florsocker
  • 1 ½-2 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Ugn 175-200 grader
    2. Arbeta ihop matfett, ägg och socker till en deg. Låt den vila kallt i kylen eller frysen en stund. Kavla sedan ut 2/3 av degen och klä en form med löstagbar botten, 22 cm i diameter. Smält kokosfettet och låt det svalna. Rör ägg och flosocker tills sockret löst sig i ägget, tillsätt kakao och vaniljsocker samt sist det smälta kokosfettet lite i taget. Häll tryffelsmeten i pajskalet. Kavla sist ut resten av degen och lägg över tårtan som ett lock. Grädda på galler på första falsen från botten i ca 30 minuter eller tills kakan fått vacker färg. När kakan svalnat siktar man över lite florsocker. Förvaras på torr sval plats.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben