Tårtan vinner på att bakas några dagar innan den ska ätas.
Ingredienser
225 g smör
5 ¼ dl vetemjöl
1 ½ ägg
¾ dl socker
Fyllning
100 g kokosfett
2 ägg
5 dl florsocker
1 ½-2 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
Instruktioner
Ugn 175-200 grader
Arbeta ihop matfett, ägg och socker till en deg. Låt den vila kallt i kylen eller frysen en stund. Kavla sedan ut 2/3 av degen och klä en form med löstagbar botten, 22 cm i diameter.
Smält kokosfettet och låt det svalna. Rör ägg och flosocker tills sockret löst sig i ägget, tillsätt kakao och vaniljsocker samt sist det smälta kokosfettet lite i taget. Häll tryffelsmeten i pajskalet.
Kavla sist ut resten av degen och lägg över tårtan som ett lock.
Grädda på galler på första falsen från botten i ca 30 minuter eller tills kakan fått vacker färg.
När kakan svalnat siktar man över lite florsocker.
Förvaras på torr sval plats.